Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Pornind de la Orsova catre Cazanele Dunarii

Plecand de la Orşova, mai sus în dreptul localităţii Eşelniţa, începe intrarea în Cazanele Mici. Drumul prin Defileu se parcurge pe apă sau pe uscat. Şoseaua este săpată în stâncă pe mai multe porţiuni. În dreptul fostei localităţi Ogradena se poate citi inscripţia de pe Tabula Traiana, amintind drumul legiunilor romane din anii 101-104, când meşterii au tăiat muntele pentru a construi şoseaua pe malul sarbesc.
     Cazanele sunt un sector din defileul Dunarii la trecerea prin Muntii Carpati, aflate in Jud.Mehedinti in apropiere de Orsova, cu o lungime de 9 km. In unele locuri Dunarea are 230 m latime. Dunarea este marginita in acele locuri de pereti verticali, stancosi. Adancimea maxima este de aproximativ 230 m si viteza de scurgere in sectorul cazanelor este de 5 m/s.
     Cazanele Dunării se întind pe porţiunea fluviului dintre Şviniţa şi Orşova. Golful şi Mănăstirea Mraconia se află la 47 de kilometri de oraşul Drobeta-Turnu Severin şi la 17 kilometri de Orşova.
     Cazanele Mici se intind pe o distanta de 3 km intre masivele Ciucarul Mic de pe teritoriul Romaniei si Mali Strbac (Serbia).
     Cazanele Mari  se intidn pe o distanta de 4 km intre Ciucarul Mare de pe teritoriul Romaniei si Veliki Strbac (Serbia).
     Cine ajunge în zonă trebuie să viziteze Tabula Traiana, chipul lui Decebal cioplit în stâncă, Mănăstirea Mraconia şi ruinele cetăţii Tricule.


Cazanele Dunarii

Distribuie:
Locatie Orșova 225200, Romania

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: