Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Delta Banatului - Rezervatia Ornitologica Satchinez

Mlaştinile de la Satchinez sunt supranumite „Delta Banatului", fiind un paradis al păsărilor acvatice, aici trăind 40% dintre speciile de păsări întâlnite pe teritoriul României.
Delta Banatului - Rezervatia Ornitologica SatchinezRezervatia a fost infiintata in anul 1942 si se afla in judetul Timis, mai exact langa localitatea Sat Chinez. Intinsa pe o suprafata de 104 ha, este o zona mlastinoasa unde se gasesc circa 40% aproximativ 135 de specii de parari de pe teritorilul Romaniei. 

Rezervatia este pe cale de distrugere din mai multe cauze: taierea copacilor si stufului, culegerea oualor pentru consum propriu, vanatoarea si braconajul, agricultura din acea zona, folosirea pesticidelor, etc.

Specii de pasari: egreta mare, egreta mica, cormoranul mic, starcul galben, cataliga, ciocantorsul, piciorongul, starcul cenusiu, starcul rosu, starcul de noapte, eretele de stuf. Din cele 135 de specii au mai ramas in momentul de fata doar 53. Pe langa fauna de pasari se mai gasesc cateva animale: vulpea, iepurele salbatic, porcul mistret si caprioara.


Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: