Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Castelul Foisor

     Castelul Foisor se afla langa Castelul Pelisor,iar destinatia initiala a Foisorului era de cabana de vanatoare a regelui Carol I si are 42 de incaperi. Pentru ca Foisorul a fost terminat inaintea Castelului Peles, Familia regala (Carol I si Elisabeta), au locuit o perioada aici, precum si regele Ferdinand cu regina Maria, pana la terminarea Pelisorului.
     Tot in Foisor, se naste regele Mihai (1921), fiul lui Carol II si al Elenei. Foisorul nu a putut fi vizitat niciodata, deoarece apartine protocolului de stat ca resedinta rezidentiala. Pana la terminarea, in anul 1883, a Castelului Peles, Regele Carol I si Regina Elisabeta, au locuit la Foisor, o casa de vanatoare, constructie terminata mult mai repede.
      Structura cladirii ce reuneste o serie de birouri, saloane si sufragerii elegante, precum si o sala de teatru ofera atat posibilitatea rezervarii de spatii private pentru intalnirile de afaceri precum si pe cea a utilizarii unor vaste spatii comune pentru desfasurarea de seminarii, mese rotunde etc.
     Chiar si Carol al II – lea a locuit aici, in perioada 1930-1940, atata timp cat a fost Regele Romaniei. Insa actuala cladire nu este cea de atunci. Chiar sub domnia lui Carol al II-lea a izbucnit un incendiu, casa a ars si a fost reconstruita in perioda 1932-1933. In anii dictaturii comuniste a fost completata cu inca o aripa, reunind astfel o serie de birouri, saloane si sufragerii elegante, precum si o sala de teatru.
     Palatul este marit, incepand din 1966, de Nicolae Ceausescu, cu inca 2/3, pe lungime, inspre munte, dominand, prin altitudine, Pelesul si Pelisorul, ceea ce isi si dorea dictatorul.
    Castelul Foisor va continua sa fie dedicat protocolului de stat, pentru vizitele inaltilor oaspeti. Nu este vizitabil.

Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: