Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Statiunea Ocna Sugatag

     Staţiunea balneoclimaterică de interes local Ocna Şugatag se află în judeţul Maramureş, la 20 km de oraşul Sighetu Marmaţiei si la 10 km de Vadu Izei, pe dealul care desparte Valea Marei de Valea Cosaulu,  la 490 m altitudine la poalele munţilor Ţibleş-Gutâi. 
     Staţiunea cu funcţionare permanentă este parte componentă a comunei Ocna Şugatag alcătuită din 4 sate cu o populaţie de aproximativ 4500 locuitori.


     Localitatea este menţionată documentar pentru prima dată în 1355, fiind un important loc de extragere a sării. Odată cu încetarea exploatării, apele s-au infiltrat şi au provocat prăbuşirea tavanului minei şi astfel au apărut lacurile cu apă sărată pentru care localitatea este renumită. Alături de apele minerale sodice şi clorurate cu o concentraţie ridicată(119 g/l), climatul specific de depresiune intramontană cu veri răcoroase şi ierni reci constituie un factor de cură important.

     In staţiunea Ocna Sugatag se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiuni neurologice periferice (pareze, sechele după polineuropatii), afecţiuni ginecologice (insuficienţă ovariană, cervicite). Baza de tratamant din Ocna Şugatag permite efectuarea unor băi calde în cadă, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical.
     Comuna Ocna Şugatag beneficiază de un potenţial turistic valoros insuficient valorificat.
     Staţiunea Ocna Şugatag, care primeşte 25.000 de turişti anual, este situată la o altitudine de 500 m, având factori naturali de cură:
- ape minerale clorurosodice concentrate
- bioclimat sedativ de crutare (atmosfera este încărcată de ioni negativi benefici, datorită prezenţei pădurilor, livezilor şi lacurilor saline).

INDICAŢII TERAPEUTICE

- afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară, artroze şi poliartroze)
- afecţiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, afecţiuni post-traumatice)
- afecţiuni neurologice periferice – afecţiuni ginecologice

SERVICII

     Baza de tratament a staţiunii oferă două bazine şi trei vane cu ape minerale încălzite, instalaţii pentru fizioterapie, electroterapie şi termoterapie, sală de masaj şi gimnastică, instalaţii cu aerosoli, două bazine mari şi unul mic cu apă rece pentru băi şi aerohelioterapie. În zonă există o foarte bogată şi diversificată pentru toate gusturile, pretenţiile şi buzunarele.

LACURILE SĂRATE

     In zona Băilor Vechi se află lacurile antroposaline, repuse în circuitul turistic prin amenajarea zonei, devenind locul preferat pentru turiştii veniţi cu cortul. Se remarcă Lacul Gavril (30 metri adâncime, 2,35 hectare suprafată, cel mai mare lac antroposalin din România), care, în mod curios, păstrează la suprafată un strat de apă dulce în care trăiesc peşti, şi Tăul fără Fund (33 metri adâncime, cel mai adânc lac de aici). La malul Lacului Găvril, lângă Băile Vechi, a fost inaugurat în iunie 2007 Complexul Turistic Lacul Sărat, cu terasă-restaurant, piscină cu apă sărată, iar pe malul lacului s-a amenajat o plajă cu duşuri, un ponton unde se închiriază bărci, hidrobiciclete şi ski-jet. La complex se închiriază şi ATV-uri, de toate mărimile pentru toate vârstele.

MEDICINĂ NATURISTĂ

     Complementar tratamentului din staţiune, Centrul Terapeutic TIBULEAC PLANT oferă tratamente de medicină naturistă precum fitoterapie, reflexoterapie, presopunctură şi masaje speciale. Această zonă din Maramureş este cunoscută pentru iniţiativele locale ce valorifică resurse naturale precum plantele medicinale sau fructele de pădure. 
     Remediile naturale produse din plantele şi fructele de pădure recoltate din această regiune ecologic pură sunt vestite pentru creşterea forţei vitale şi pentru tratarea diverselor afecţiuni.

     Comuna Ocna Şugatag dispune de o reţea vasta de unităţi turistice complementare Staţiunii Balneoclimaterice, astfel:

• 3 Hoteluri
• 1 Motel
• 2 Cabane
• 24 Pensiuni
Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: