Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Biserica Fortificata Biertan din Transilvania

Biertan jud. Sibiu, este una dintre primele asezari germane din Transilvania in 1224, aflat in zona de deal cu multa vegetatie.
Biertan jud. Sibiu, este una dintre primele asezari germane din Transilvania in 1224, aflat in zona de deal cu multa vegetatie. Asezarea Biertan a fost atestata documntar in anul 1283 alaturi de Medias si Mosna. In 1397 Birtanul este atestat ca si cetate. Ca o comunitate de sasi, a avut o organizare urbană, fiind observat stilul franconic de randuri de case in jurul unei piete centrale, deasupra de o impunatoare biserica-cetate.

Aici an de an se organizeaza doua evenimente importante cu diferite spectacole:
Intalnirea Sasilor si Zilele Biertanului.

In centru, cladirile cu etaj, insiruite în jurul pietei centrale, deasupra careia se înalta grandios o impunatoare biserica fortificata.
Biserica fortificata Biertan terminata in anul 1516 se afla in mijlocul unei fortificatii cu 5 turnuri patrate construite pentru aparare si ca sa reziste invaziilor turce din secolul al XV-lea. Biserica Biertan se poate vizita in intervalul 2 aprilie - 31 octombrie, zilnic intre orele 10:00-19:00, se percepe o taxa de 5 lei.

Locuri de cazare in Biertan:

-Pensiunea UNGLERUS
-Pensiune DORNROSCHEN
-Pensiunea Todoran

Biserica fortificata Biertan.


Vacute scotiene din Biertan
Distribuie:
Locatie Sibiu, Romania

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: