Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Cetatea Ineului

     Cetatea Ineului se afla in orasul Ineu si la o distanta de aproximativ 55 km fata de orasul Arad, intre Muntii Zarand si Muntii Codru Moma. 
     Cetatea este atestata documentar în jurul anului 1295, mai a făcut parte din cetățile de apărare ale lui Iancu de Hunedoara, a fost ocupata de turci de mai multe ori. in jurul anului 1599 Mihai Viteazu a cucerit cetatea. Cetatea din momentul de fata a fost construita intre anii 1645-1652 care la fel a fost ocupata de turci in anul 1658 pana in secolul XVII. De-a lungul timpului cetatea a avut nevoie de mai multe restaurari, ultima restaurare a avut loc in 1976, din pacate in momentul de fata cetatea este din nou in paragina.
     Monumentul este compus din două parti. Prima parte (care rezista pana astazi), cea interioară, este de fapt un castel cu două nivele. Cea de-a doua parte (era), cetatea exterioară, este așezată la o distanță de câteva sute de metri, și formeaza ziduri din piatră, cu bastioane la colțuri.sursa foto : http://calincrestin.blogspot.ro
Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: