Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Cheile Dobrogei

     
Ansamblul Geologic Cheile Dobrogei cu o suprafata de 11066 ha, situate in zona centrala a Dobrogei, in jud. Constanta la aprox. 45 km fata de orasul Constanta. Aici se gasesc speciile de fosile în peretii calcarosi fiind unice în tara si in perfecta stare de conservare. Rezervatia este formata din calcare din perioada jurasicului, aici gasindu-se o fauna si o flora deosebita. In zona Cheilor Dobrogei se cunosc aproximativ 560 specii de plante.
Alaturi de frumusetile naturale, zona presarata cu numeroase urme arheologice, in special cele gasite in pesterile presarate de-a lungul Cheilor Dobrogei – resturi de unelte, vanat si chiar urme osteologice ale tipului de oameni care populau aceasta zona in epoca preistorica.
- Acces catre Cheile Dobrogei : auto pe ruta Harsova sau Constanta - Kogalniceanu spre localitatea Targusor (12Km). La jumatatea satului este indicator dreapta, spre Pantelimon. Dupa aproximativ 8 Km pe camp, apare indicatorul cu "rezervatia Cheile Dobrogei" si drumul incepe sa coboare spre chei.
- Cheile Dobrogei pot fi accesate de pe drumul national 22 (E87), din dreptul localitatilor Gura Dobrogei sau Palazu Mic, pe traseele Gura Dobrogei (sau Palazu Mic) – Casian – Cheia - Targusor, sau Gura Dobrogei – Targusor – Cheia.

Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: