Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Pestera Muierilor

     Peștera Muierii sau Muierilor se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul.
    Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri adăpostea în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele.
     Peștera are o lungime de aproximativ 7000 de metri si dispusă de 4 nivele. Nivelul inferior constituie rezervația speologica împartita in doua sectoare: sectorul de nord (1.500m) și sectorul de sud (880m).La 40 de metri inălțime se afla etajul superior amenajat pentru turiști cu o lungime de 573 m, ajunge până la lungimea de 1.228 de metri o rețea de diverticule foarte greu accesibilă.
     Adevaratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei. Celelalte încaperii sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Insângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola inaltă de 17 m întâlnim o colonie numeroasa de lilieci.Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: