Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

TransBucegi, drumul care ajunge pana la Babele, va fi inaugurat oficial la finele lunii august. In apropiere se pregateste proiectul Transcarpatica

Circa 16 km din Drumul Judetean 713 din Prahova au fost asfaltati in ultimii trei ani, iar TransBucegi, asa cum a fost supranumit noul drum ce duce pana la cabana Babele, va fi deschis oficial la finele lunii august, a anuntat presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma. Putin mai la vest de noul drum, autoritatile locale din Brasov si Dambovita pregatesc proiectul "Transcarpatica", un drum ce va lega peste munte localitatile Moeciu de Jos si Moroieni si va face concurenta Transfagarasanului.

Circa 16 km din Drumul Judetean 713 din Prahova pana aproape de cabana Babele au fost asfaltati in ultimii ani, iar autoritatile locale anunta ca "TransBucegi" va fi deschis oficial pe 31 august.

TransBucegi"Lucrarile au demarat in anul 2010, iar zilele trecute, impreuna cu subprefectul Rodica Paraschiv am facut prereceptia lucrarilor. Acum putem ajunge cu masina la Babele, iar TransBucegi este mult mai spectaculos decat faimoasa Transalpina", a declarat Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, citat de publicatia locala Jurnalul Prahovean.

Transcarpatica, concurenta pentru Transfagarasan

Mai spre vest de "TransBucegi", peste munte, autoritatile locale din judetele Brasov si Dambovita planuiesc sa realizeze un nou drum spectaculos. "Transcarpatica", asa cum este denumit el, ar urma sa sa lege comuna Moroieni (Dambovita) de Moeciu de Jos (Brasov), prin Muntii Bucegi.

Transcarpatica va face legatura pe traseul: Moroeni - Zanoaga - Bolboci - Padina - Dudele - Moeciu de Sus - Moeciu de Jos si are ca obiective principale punerea in valoare a potentialului turistic si inchiderea unui circuit turistic major (Platoul Bucegi - Bran - Brasov - Valea Prahovei - Platoul Bucegi), scrie Jurnalul Prahovean.

Lungimea totala a drumului Transcarpatica va fi de circa 60 km (39 in Dambovita si 21 in Brasov). Autoritatile locale sustin ca drumul va costa circa 50 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Mai multe pe sursa articol: hotnews.ro
Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: