Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Azuga statiune turisticaStatiunea Azuga locatie: este situata pe Valea Prahovei la confluenta cu raul Azuga, in partea de nord a judetului Prahova, la poalele Muntilor Bucegi, situata la o altitudine de 850-920 m. La o distanta de aproximativ 130 km de capitala Romaniei si 60 km N-V fata de orasul Ploiesti, 6 km fata de Busteni, 7 km distanta de Predeal.
Este o statiune tanara, destinata in special pentru sporturile de iarna, amenajata cu partii de schi, cat si pentru drumetii si odihna.
Statiunea Azuga a detinut prima partie de schi (Sorica cu o lungime de 2100 m si cu un grad mediu de dificultate, instalatie de iluminat si tunuri de zapada - dupa investitii serioase) din Romania omologata de FIS si este una dintre cele mai mairi statiuni de schi din Romania.
Clima din zona: tip subalpin, temperatura medie anuala a aerului este de circa 5-5.5ºC, media de vara fiind de 14.5ºC, iar de iarna de -4.7ºC.
Atractii turistice din zonaValea Turcului, cabana de vanatoare Azuga, monumentul Ecaterinei Teodoroiu, Valea Cazacului, capela de pe Muntele Sorica, Poiana cu Narcisei, Clabucetul Azugii, Unghia Mare, plimbari pe Valea Azugii, drumetii in Muntii Baiului.
Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: