Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Sinaia statiune turisticaStatiunea Sinaia locatie: este situata la poalele muntilor Furnica si Piatra Arsa, pe platoul ce coboara spre Valea Prahovei, pe malul drept al raului Prahova, in judetul Prahova la 60 km N-V fata de Ploiesti si 50 km sud fata de Brasov, in partea de sud-est a Muntilor Bucegi.
Clima din zona: iernile sunt blande, verile sunt racoroase. Temperatura medie anuala este de 5.5-6.5ºC.  Stratul de zapada rezista din noiembrie pana la sfarsitul lunii martie.
Atractii turistice din zona: castelul Peles, Pelisorul, manastirea Sinaia, Muzeul Sinaia, Muntii Bucegi: Babele, Sfinxul, Crucea Caraimanului, Schitul din Pestera Ialomicioara, cascada Urlatoarea, partii de schi fiecare cu transport pe cablu teleschi sau telescaun, pista de bob cu o lungime de 1500 m.
Sinaia apare pentru prima data mentionata documentar in anul 1690, in acele timpuri se numea Izvorul, in anul 1880 devine resedinta de vara regelui Carol I, iar din 1874 poarta numele de Sinaia.
Statiunea Sinaia este printre cele mai importante statiuni din tara se mai numeste si Perla Carpatilor datorita frumusetii peisajelor impadurite parca desprinse din poveste. Este o statiune pentru petrecerea timpului liber cat si pentru tratamente balneoclimaterica, fiind deschisa pe tot parcursut anului.

sursa foto: facebook

Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: