Etichete

Un produs Blogger.
Navigation

Exemple de fertilizatori naturali pentru gradina ta


Solul din gradina are nevoie de ajutor suplimentar pentru ca plantele sa creasca si sa se dezvolte armonios. Anual, se folosesc aproximativ 70 de milioane de tone de ingrasaminte, insa ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca unele substante chimice au reprezentat cauza dezvoltarii unor boli grave, precum leucemie, astm, alergii etc. Pentru a proteja copiii si animalele de companie, poti inlocui ingrasamintele toxice cu fertilizatori naturali.

1. Zat de cafea.
Zatul de cafea contine azot si alte elemente nutritive care sunt benefice pentru cresterea plantelor. Asadar, poti aplica zatul de cafea direct pe sol, pentru a avea flori frumoase si sanatoase.

2. Coji de oua.
Plantele iubitoare de calciu, precum rosiile sau ardeii, vor creste frumos daca folosesti, in loc de ingrasamintele din comert, cojile de oua. Pentru a realiza acest fertilizator natural, cojile de oua se lasa la uscat timp de cateva zile, dupa care se piseaza cu ajutorul unui blender. Praful obtinut se pune deasupra solului, iar calciul va ajunge la radacina plantelor.


Citeste mai mult pe: gradina.acasa.ro
Distribuie:

ADAUGA UN COMENTARIU:

0 comments: